Shortlist Man Booker Prize bekend

De lijst, geselecteerd uit de longlist van 13 titels, bestaat uit de volgende zes (alfabetisch gerangschikte) boeken:
Parrot and Olivier in America van Peter Carey
Room van Emma Donoghue
In a Strange Room van Damon Galgut
The Finkler Question van Howard Jacobson
The Long Song van Andrea Levy
C van Tom McCarthy

Twee van de boeken op deze shortlist zijn recent in Nederlandse vertaling uitgegeven door Uitgeverij Mouria: The long song, vertaald als Het lange lied van Andrea Levy en Room, vertaald als Kamer van Emma Donoghue.

Uitgever Marijke Bartels van Mouria: “De nominaties bevestigen het gevoel dat wij reeds hadden: Het lange lied en Kamer zijn twee aangrijpende, unieke boeken die het waard zijn bekroond te worden. Dat deze twee titels in de shortlist staan is een enorme opsteker voor uitgeverij Mouria.”
Het lange lied verhaalt over de suikerplantages van Jamaica, en de relatie tussen twee vrouwen. Schrijfster Andrea Levy ontving eerder onder andere de Orange Prize for Fiction.
Kamer verschijnt begin oktober verschijnt. Een moeder en haar zoontje overleven hun moeilijkheden dankzij hun grote liefde voor elkaar. Dankzij hun liefde overleven zij het onmogelijke. Donoghues werk ontving eerder (nominaties voor) literaire prijzen.

De Man Booker Prize wordt sinds 1969 jaarlijks uitgereikt en is een van ’s werelds meest prestigieuze literaire prijzen. Schrijvers als Margaret Atwood, J.M. Coetzee, Ian McEwan, Yann Martel en Salman Rushdie wonnen de prijs, die £ 50.000,- bedraagt, al eens. Op 12 oktober wordt de winnaar van de Man Booker Prize 2010 in Londen bekend gemaakt.
Bron: Mouria en The Man Booker Prize.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven