Scoren met Arjen Robben

In de april-editie van de Boekenkrant interviewden we Max (9), die erg enthousiast is over het boek Arjen Robben en de finale van de Champion’s League. Als extraatje hebben we hier een aantal filmpjes en foto’s over het boek op een rijtje gezet.

Scholieren uit de omgeving van Bedum in Groningen hebben een boek over Arjen Robben geschreven. Sterker nog, het is  een reeks van drie boeken. In januari is het eerste deel verschenen, het tweede deel verschijnt in april. Het laatste boek zal in 2015 in de boekwinkels te koop zijn.

Benieuwd naar het interview met Max? Scroll naar beneden om het te lezen!

Robben 1

Robben 2

Max 1

Met de gratis app van prim in de App Store en Google Play komen de verhalen echt tot leven. Scan de pagina’s met het logo, bekijk het voorwoord van Arjen Robben zelf en herbeleef de finale van de Champions League!

Max 2

Scoren met Arjen Robben

Scholieren uit de omgeving van Bedum in Groningen hebben een boek over Arjen Robben geschreven. Sterker nog, het is  een reeks van drie boeken. In januari is het eerste deel verschenen, het tweede deel verschijnt in april. Het laatste boek zal in 2015 in de boekwinkels te koop zijn.

Max Louwers (9) is een groot fan van Arjen. Al jaren, ruim voordat hij de Champions League had gewonnen. We hebben Max gevraagd om het boek Arjen Robben en de finale van de Champions League te lezen. We zijn benieuwd naar zijn mening.

Hallo Max, wat vond je van dit boek?
‘Leuk.’

Waar gaat het verhaal over?
‘Arjen Robben.’

Kun je ook wat meer vertellen?
‘Het verhaal begint op school, toen was Arjen Robben al heel veel aan het voetballen. Hij deed erg zijn best en was ook de beste. Zijn eerste club was VV Bedum. Daarna is hij naar FC Groningen gegaan, daar heeft hij heel lang gespeeld. Hij heeft ook zijn school afgemaakt.‘

Heeft Arjen Robben ook nog bij andere clubs gespeeld?
‘Ja, PSV (daar is mijn papa fan van), Chelsea, Real Madrid en nu Bayern München. Dit vind ik de gaafste club waar Arjen gespeeld heeft. Dat is ook zo leuk aan het boek, er wordt verteld wat Arjen allemaal heeft meegemaakt bij al die clubs.’

Heeft Arjen Robben vrienden in München?
‘Ja, zijn vrouw. Ze heet Bernadien. Ze zijn nog steeds verliefd. Ze hebben drie kinderen.’

Het boek is geschreven door leerlingen. Fred Diks, de auteur van Koen Kampioen, heeft het tot een verhaal gemaakt. Vind je Koen Kampioen leuker?
‘Dat zijn ook leuke boeken. Dit boek is leuker dan Koen Kampioen, want het is het echte leven van Arjen Robben.’

Is er nog iets wat je over het boek wilt vertellen?
‘Ik vind de filmpjes in het boek heel leuk! Je kunt met je mobiele telefoon plaatjes scannen en filmpjes bekijken. Ik heb het boek in één dag uitgekregen. Ik heb tot half tien gelezen, terwijl ik eigenlijk maar tot negen uur mocht lezen. En ik heb ook nog een foto met handtekening gekregen. Dankjewel Arjen!’

Dit boek heeft iets speciaals: het maakt gebruik van prim. Met de gratis app van prim in de App Store en Google Play komen de verhalen echt tot leven. Scan de pagina’s met het logo, bekijk het voorwoord van Arjen Robben zelf en herbeleef de finale van de Champions League!

arjen-robben-en-de-finale-van-de-champions-league[0]

Boekgegevens

Leerlingen scholen Groningen en Fred Diks, Arjen Robben en de finale van de Champions League, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 9906 7 (€ 4,95)

Dit interview verscheen eerder in de Boekenkrant, editie 7 april 2014.

Foto’s: FC Groningen / Jan Louwers

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven