Op vakantie met een weerwolf

Paul van Loon is de schrijver van de boeken over Dolfje Weerwolfje. Twintig jaar geleden schreef hij het eerste boek van deze serie. Daarom is het feest!

Hoi Paul! Wie is Dolfje Weerwolfje?
‘Dolfje is een jongen die op zijn zevende verjaardag een wonderlijke ontdekking doet. Buiten ziet hij dat het volle maan is. Dan krijgt hij opeens klauwen en een vacht. Hij verandert in een wit weerwolfje! Met een brilletje, want Dolfje heeft ook een brilletje. ‘Eerst vindt Dolfje het helemaal niet leuk om een weerwolf te zijn. Hij wil niet anders zijn dan andere kinderen. Maar zijn familie houdt van hem zoals hij is. Daardoor komt alles toch goed. Dolfje ontmoet ook andere weerwolven, zoals opa weerwolf en zijn neef Leo.’

In Weerwolfbommetje! Gaat Dolfje op vakantie naar Frankrijk. Gaat hij in je volgende boek weer op reis?
‘Dat weet ik nog niet zeker. Misschien gaat hij naar Japan. En misschien ook niet…’

Waarom schrijf je altijd over enge dingen?
‘Omdat dat leuk is! Ik lees en schrijf graag verhalen die spannend en grappig zijn. Dat noem ik grumor: griezelen met humor.’

[quote]’De verhalen komen uit een geheime bron. Ik weet niet waar die zit.'[/quote]

Hoe kom je op het idee voor je verhalen?
‘Dat vraagt iedereen me altijd. Ik weet het zelf ook niet precies. De verhalen komen uit een geheime bron. Ik weet niet waar die zit. De bron stuurt beelden mijn hoofd binnen, net als in een film. Die beelden schrijf ik op en zo ontstaan mijn verhalen.

Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen over je boeken?
‘Dat zoveel kinderen mijn boeken lezen. Kinderen die nooit lazen zijn door mijn boeken gaan lezen. Wel honderden of duizenden in de afgelopen twintig jaar. En weet je wat leuk is? Sommige ouders hebben Dolfje Weerwolfje gelezen toen ze een kind waren. En nu lezen hun kinderen de boeken ook!’

Je hebt al 19 boeken geschreven over Dolfje. Hoeveel komen er nog bij?
‘Er komt nu elk jaar een nieuw boek over Dolfje uit. Ik denk dat er nog zeker 10 of 15 boeken komen. Het hangt ervan af hoe oud ik mag worden!’

Je speelt in een kinderboekenband: Paul van Loon & Andere Snuiters. Als je moest kiezen tussen muziek maken en boeken schrijven, wat zou je dan kiezen?
‘Wat gemeen! Daar wil ik niet tussen kiezen. Ik vind het allebei even leuk. Muziek en boeken schrijven horen voor mij bij elkaar. Ik schrijf liedjes over mijn boeken. En als ik aan het schrijven ben staat naast mijn tafel een gitaar. Als ik even niet meer weet hoe het verhaal verder gaat, dan ga ik daar op spelen.’

11 Cover Weerwolfbommetje

Foto bovenaan: MVL MEDIA

Boekgegevens

Paul van Loon, Weerwolfbommetje! Uitgeverij Leopold, ISBN 978 90 258 6938 0 (€ 9,99)

Dit artikel verscheen eerder in de BKJunioreditie mei 2016.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven