Salman Rushdie bevestigt komst naar Crossing Border

Op 16 juni jl. werd Salman Rushdie geridderd door Koningin Elisabeth II. Sir Salman toonde zich vereerd en dankbaar omdat zijn werk op deze manier wordt erkend. Het ministerie van Buitenlandse zaken van Iran verklaarde: “Het onderscheiden van één van de meest gehate mensen van de islamitische wereld geeft de vijandschap van Groot-Brittannië jegens de islam aan.”

Rushdie veroorzaakte eind jaren tachtig veel ophef in de islamitische wereld met zijn boek De Duivelsverzen. Hij werd beschuldigd van godslastering en in 1989 sprak de toenmalige geestelijk leider van Iran, Ayatollah Khomeini, een fatwa uit tegen Rushdie. De schrijver leefde tien jaar lang ondergedoken.

Salman Rushdie wordt tijdens het Crossing Border Festival geïnterviewd over zijn werk als essayist en schrijver van fictie.

De vijftiende editie van het Crossing Border Festival vindt plaats van 18-24 november op diverse locaties in Den Haag.
Het festival is in vijftien jaar uitgegroeid tot het grootste internationale festival van Europa waar de combinatie van literatuur en muziek centraal staat. Meer dan 70 auteurs uit buiten- en binnenland treden op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven