Rotterdam swingt op Jazzroute

Zoals Brussel stripmuren heeft en Leiden muurgedichten, zo heeft Rotterdam sinds 2013 een portrettengalerij van Rotterdamse jazz muzikanten.

De stad Rotterdam heeft in de loop der jaren veel goede jazzmuzikanten voortgebracht. In de jaren vijftig was de stad aan de Maas, het swingende jazz hart van Nederland. De stad eert nu haar grootheden met een portrettenroute langs de meest Rotterdamse straat: de Oude Binnenweg en de aangrenzende zijstraten.  Voor het maken van de portretten worden bekende striptekenaars en illustratoren gevraagd.

In deze serie portretteerde Theo van den Boogaard inmiddels drummer Dick Rijnooy, Robert van der Kroft saxofonist Piet le Blanc, Jan Kruis pianist Rob Franken, Martin Valkhoff multi-instrumentalist Jaap Valkhof, Louise Lagerweij drummer Tony Viola en Wouter Tulp violist en orkestleider David de Groot.
Jazz peter pontiacZondag 31 augustus is een nieuw portret aan de route toegevoegd, namelijk dat van de wereldvermaarde trompettist Louis de Vries. Tekenaar Peter Pontiac stond garant voor deze nieuwe tekening. Hij maakte een muurschildering van maar liefst 5,5 bij 5,5 meter op de hoek van de Oude Binnenweg/Eendrachtsplein.
Na Pontiac zullen er nog meer werken van bekende overleden Rotterdamse Jazz musici verschijnen op deze jazz- en striproute. Zo kunnen we in de toekomst onder andere nog portretten verwachten van saxofonist Piet Noordijk door Dick Matena en pianist Nico de Rooy door Martin Lodewijk en zal Wilbert Plijnaar zangeres Rita Reys vereeuwigen.
Met deze jazzroute eert Rotterdam haar roemruchte verleden als Jazz stad en laat tegelijk zien werk van talentvolle Nederlandse tekenaars. De stad wordt er bovendien ook een stuk swingender van.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven