Renew the Book-startupcompetitie: een wedstrijd rondom leesgemak

Al tijden spreekt men van ‘een crisis in het boekenvak’, maar de Groep Algemene Uitgevers laat zien dat deze situatie tot creatieve initiatieven leidt. Ze begonnen een Renew the Book-startupcompetitie en selecteerden vijf initiatieven.

Doel van de wedstrijd is het stimuleren van inventiviteit in het boekenvak. Startups wereldwijd konden zich aanmelden, wat een bonte en internationale verzameling opleverde. De geselecteerde startups zullen vier weken lang geholpen worden door Rockstart. Dit is een bedrijf dat startups professioneel begeleidt. Op 9 december maakt de jury bekend welk initiatief de hoofdprijs van € 15.000 verdient.

Het valt op dat de geselecteerde startups vooral het lezersgemak vergroten. Bookarang helpt bijvoorbeeld bij de keuze voor een boek, zodat niemand meer duizelig van keuzestress in de boekhandel hoeft te staan. Het Italiaanse Bookabook draait juist om ongepubliceerde boeken, waarbij lezers de rol van uitgever krijgen. Bookabook is namelijk een crowdfundingswebsite: iedereen kan hierop investeren in een publicatie.

Sommige start-ups richten zich op specifieke boekengenres. Met Crumbled kun je bijvoorbeeld recepten uit kookboeken verzamelen. Het Roemeense nugget concentreert zich dan weer op de uitwisseling van boeken over business en persoonlijke ontwikkeling. De Duitse afvaardiging voor de competitie is Readgeek, een platform dat voorspelt wat bepaalde lezers van een boek zullen vinden.

Bron: rockstart.com

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven