Promotie: Wandelen is het nieuwe stoer 

Beroepswandelaar Hella van der Wijst hoeft nooit meer uit te leggen waarom ze zo graag wandelt. Heel Nederland lijkt het wandelen te hebben (her)ontdekt.   

Met de (her)ontdekking van wandelen heeft ook ‘het wandelgesprek’ een vlucht genomen. De buitenlucht, geen directe confrontatie en de ruimte voor gedachtes die nog niet af zijn, zorgen als vanzelf voor een ander gesprek. Zoals Hella die jarenlang voerde in KRO De Wandeling en Het gevoel van de Vierdaagse en nog maandelijks voor Plus Magazine en Wandel.nl. Met bekende en minder bekende Nederlanders verkent ze de natuur en legt ze jun bijzondere levensverhalen vast.  

Met schaapherder Gert wandelt Hella in het Limburgse Geuldal. Het struinen door de natuur maakt hem tot een huis-tuin-en-keukenfilosoof. Mart vertelt op het blotevoetenpad over haar veel te jong overleden dochter Roos. Oud-minister Bruno Bruins wandelde zich weer gezond nadat hij aan het begin van de coronacrisis instortte en zanger Tim Knol wandelde er dertig kilo af! 

Behalve wandel- en levensverhalen bevat Wandelen met Hella ook natuurcolums, wandelroutes, wandelwijsheiden en -weetjes. Én deze keer wordt Hella zelf (wandelend) geïnterviewd door Volkskrantjournalist Eva Hoeke.  

Over de auteur: 
Hella van der Wijst is een veelzijdige mediavrouw. Ze is bekend van radio en tv en ze schrijft voor o.a. Plus Magazine en Wandel.nl. In 2019 schreef ze TROOST als je iemand mist en eind 2020 kwam De kracht van SAMEN uit. In 2006 verscheen haar eerste wandelboek: Hella’s voetsporen (meer dan 6000 verkocht). 

Credits: Wim Lanser
Hella van der Wijst, Wandelen met Hella, Uitgeverij Zilt, 176 pagina's (€ 21,99)
Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven