PROMOTIE – Grenzenloze wandelingen

In het Drielandengebied liggen de grenzen altijd dichtbij. Het puntje oostelijk Zuid-Limburg wordt er sinds jaar en dag door gekenmerkt. De meeste bewoners zijn minimaal tweetalig (de keuze is tussen Duits, Nederlands of Frans, het ligt er maar net aan waar je wieg staat) en vaak ook drietalig, als je het dialect meetelt.
Aan de grenzen is het leven vaak anders dan in het centrum van het land. Economische of praktische redenen zorgen ervoor dat de grensbewoners snel en makkelijk de landsgrenzen moeten kunnen overschrijden. Een stad als Aken ligt per slot van rekening dichterbij dan Maastricht, Heerlen of Amsterdam.
Limburg heeft nauwelijks een rol gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Altijd lag het gebied tussen de brandhaarden in. Voor de Limburgers was de wereld hun dorp en hun gebied. Dit was hun thuis, het werk was vooral agrarisch van aard. Aken, Maastricht en Luik zijn van grote betekenis geweest in de regio. Ook nu nog geven zij de contouren aan van de driehoek die de Euregio is.

Deze elementen geven aan wat de wandelaar in dit gebied kan verwachten: prachtige, uitzonderlijke natuur, rust, speciale routes, lekker eten en gemoedelijke mensen. En voor degene die wat afwisseling zoekt, de grotere steden zijn vlakbij.
Yvonne Cox schreef met de Vijlener Kroegjesroutes een klassiek wandelboek dat reeds vele herdrukken kent. Met dit boek gaat ze een stap verder,al blijft haar woonplaats Vijlen centraal staan.
Dit is inmiddels de zevende uitgave in de wandelboekenreeks van Uitgeverij TIC uit Maastricht. In meer dan honderd wandelingen ligt de geest van het echte Limburg verborgen. U krijgt er altijd een stukje van mee.
Kom wandelen, kom genieten, kom tot jezelf.
Yvonne Cox, Grenzenloze wandelingen, Uitgeverij TIC, ISBN 978 90 784 0750 8 (€ 9,90)
www.uitgeverijtic.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven