Prijs van de Nederlandse Kinderjury bekend

Afgelopen zondag werd de Prijs van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt tijdens de kinderboekenparade.

In de categorie 6 t/m 9 jaar won schrijfster Manon Sikkel met haar boek Elvis Watt, miljonair. Dit is niet de eerste keer dat Sikkel in de prijzen valt. De afgelopen twee jaar won ze ook, maar wel voor de andere leeftijdscategorie (10 t/m 12 jaar). De prijs in de categorie 10 t/m 12 jaar was voor Niki Smit met 100% Coco: dagboek van een modeblogger. Voor haar was het wel de eerste keer dat ze won, al was ze eerder al vele malen genomineerd.

Op de site van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlands Boek (CPNB) staat te lezen waarom de Senaat van de Kinderjury de boeken zo goed vond:

‘De Senaat vindt Elvis Watt een erg goed boek omdat je ziet wat geld met iemand doet. Veel hebben is natuurlijk prettig, maar je koopt er geen vriendschappen mee. Ook vonden ze het boek heel grappig. Vooral toen Elvis in de boom hing en zijn roze onderbroek tevoorschijn kwam. . . Wat 100% Coco zo bijzonder maakt volgens de Senaat is dat het voor veel meisje heel herkenbaar is. Veel meisjes houden ook van mode. De jongens uit de Senaat hadden het lezen van dit boek in eerste instantie tot het laatst uitgesteld. Maar ook zij moesten na het lezen beamen dat het in dit boek over veel meer dan alleen mode gaat.’

Er zijn echter nog meer prijzen uitgereikt. De Senaat  gaf de zogenaamde Pluim van de Senaat aan Dummie de mummie en de dans van de cobra van Tosca Menten  (6t/m 9 jaar) en Stapelverliefd van Maren Stoffels (10 t/m 12).

Tot 14 mei kon er door kinderen van zes tot twaalf jaar gestemd worden op hun favoriete boek en 30.000 hebben dat ook daadwerkelijk gedaan.

 

Bron: Kinderjury.nl/web.cpnb.nl/literatuurplein.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven