Persbericht – Boekenkrant verschijnt maandelijks – frequentie verhoogd van 6 naar 9 edities per jaar

De Boekenkrant heeft de ambitie om de inspiratie- en nieuwsbron te zijn op het gebied van boeken. Een maandelijks verschijning past hierbij. Uitgever Jan Louwers is enthousiast over de frequentieverhoging. ‘Van zowel uitgevers als boekhandelaren kregen wij verzoeken om de frequentie te verhogen. Eerder vonden we de stap te groot, nu wagen we de sprong. We gaan met onze redactie nog dichter op het nieuws zitten. Iedere eerste maandag van de maand, wanneer de sirenes loeien, verschijnt de Boekenkrant.’
De Boekenkrant brengt op redactioneel aantrekkelijke wijze het actuele boekenaanbod onder de aandacht van een breed publiek. Nadruk ligt hierbij op literatuur uit Nederland en Vlaanderen. Daarnaast vormen spanning en non-fictie vaste onderdelen. Geïnspireerd door de intensieve samenwerking met Vlaamse boekhandelaren en uitgevers, is sinds oktober 2009 de rubriek ‘Strips’ toegevoegd.

Verspreiding
In Nederland wordt de Boekenkrant sinds januari 2007 verspreid via ongeveer 100 boekhandels. In Vlaanderen geschiedt de distributie in coöperatie met CoLibro, een samenwerkingsverband van onafhankelijke literaire boekhandels en kinder- en jeugdboekhandels. Sinds 2009 is de Boekenkrant ook verkrijgbaar via scholen en bibliotheken. Boekhandels en scholen betalen een vergoeding voor de distributie. De krant, die verschijnt in een oplage van 21.000 exemplaren, is onderdeel van een multimediaal platform, dat bestaat uit onder meer de Boekenkrant-nieuwsbrief en de website www.boekenkrant.com, waarop dagelijks boekennieuws wordt gepresenteerd.

Over de Boekenkrant
De Boekenkrant is een uitgave van Uphill Battle boekpromotie. Uphill Battle ontplooit initiatieven om boeken op een krachtige en onderscheidende manier onder de aandacht te brengen van het publiek in het Nederlands taalgebied.

Voor meer informatie over de Boekenkrant:
Jan Louwers (uitgever)
jan.louwers@uhb.nl
tel +31 302231718
mob +31 642089568
www.uphillbattle.nl
www.boekenkrant.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven