Over Zucht

Rik Raven zegt dat Zucht haar minst begrepen roman is, tenminste voordat hij gelezen wordt. Hoe kunnen de mensen dat al van tevoren weten? Dat kan ook niet, maar boeken roepen emotie op en dat is de graadmeter om een boek te kopen, de eerste indruk.

PROMOTIE – Veel mensen hebben verwachtingen omdat de cover iets bij hen oproept of omdat ze wel of niet van een bepaald genre houden. Zucht heeft nu eenmaal een buitenkant die niet eenduidig is en die bij sommige mensen weerzin oproept.

Enkele lezersreacties:

Henri Patrik:
“Vanaf het begin wordt de lezer meegesleept in een verontrustende intrige. De sfeer is zwaar geladen en duister, het gevaar onzichtbaar, nog niet gedefinieerd. Toch voelt de lezer de haren op zijn armen te berge rijzen als hij kennis maakt met de “macht der ogen” en een “erotische zucht”. Langzamerhand wordt de lezer meegezogen in de intrige zonder echt te weten waar het avontuur hem naartoe zal voeren. Alle protagonisten worden geconfronteerd met een duister verleden. Verscheidene culturen, een eeuwenoude vloek en een schilderachtig maar mysterieus dorpje in Schotland zorgen voor een alomtegenwoordige sombere dreiging die almaar heftiger wordt.

Wendy Wenning:
Zucht is een boek dat moeilijk in een genre onder te brengen is. Het is een hele leuke mix van thriller, horror en fantasy. Tijdens het lezen moet je tegen een stootje kunnen. Gruwelijkheden, exorcisme, agressie en geweld, dit alles kom je in het boek tegen. Echter, houd je van de genoemde elementen en van een spannend en soms zelf eng verhaal, dan moet je dit boek zeker lezen!”

Conny Schelvis-Mens:
“Zoals gezegd schrijft Rik Raven heel realistisch, alsof het over je buurman zou kunnen gaan. Of er op elke hoek van de straat een Jack je leven kan binnen dringen. Dit maakt het juist extra griezelig. Ook schuwt ze er niet voor om het taalgebruik en gedrag van de karakters bij de naam te noemen. Jack vloekt er behoorlijk op los en zijn seksuele uitspattingen gaat ze ook niet uit de weg. Mocht je hier niet van houden is het misschien niet jouw boek. Het bezeten zijn, het stuk occultisme in het verhaal sprak mij zeer aan. Ook hoe Richard met zijn verleden om gaat en hier kracht uit put om zo zijn gezin te proberen te redden is mooi in het verhaal verweven. De karakters worden goed uitgediept, mede door wisseling van perspectief en de details goed omschreven.”

Berichten gemaakt 5323

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven