Noorwegen verschenen in reisgidsenserie Insight Guides

De vijfde druk van Noorwegen is door uitgeverij Cambium uitgebracht in de Nederlandstalige reisgidsenserie Insight Guides. De 384-pagina’s tellende reisgids gaat uitvoerig in op onder andere de geschiedenis, bevolking, cultuur, natuur, buitenleven, sport en traditionele kunstnijverheid.

PROMOTIE – Daarna komen alle toeristische bezienswaardigheden aan bod. Van de hoofdstad Oslo tot aan Spitsbergen ver over de poolcirkel. Aparte themastukken worden gewijd aan specifieke onderwerpen zoals: Het zwarte goud, De Noorse taal, Architectuur, De Nobelprijs en De grote uittocht.
Praktische reis- en verblijfsinformatie komt in het laatste hoofdstuk aan bod. De gids telt circa 500 kleurenfoto’s – waaronder vele paginagroot –  alsmede 18 land-, streek- en stadsplattegronden. Op deze kaarten worden de bezienswaardigheden door middel van een cijfer of letter aangeduid, die weer verwijzen naar de corresponderende nummers in de tekst. Een foto van het Geirangerfjord siert de cover.

De beste tips
De reisgids opent met een aantal van de beste bezienswaardigheden en andere hoogtepunten van het land met onder meer het nationale park Hardangervidda, de mooiste Fjorden, de beste activiteiten, de Noordkaap en de leukste familie attracties.
Daarna wordt over 50 bladzijden de geschiedenis, de Noorse ‘Gouden Eeuw’, de Unie met de Zweden en de Onafhankelijk beschreven. Volgende hoofdstukken beschrijven karakteristieke thema’s zoals de Grote ontdekkingsreizigers, Dieren in het wild, kunst en cultuur, Sportvissen, De Samen en de bevolking van Noorwegen.

Toeristische bezienswaardigheden
Verdeeld over bijna 200 pagina’s wordt toeristisch Noorwegen beschreven. De reis begint in de kleine hoofdstad Oslo. Vanaf het Mjøsameer oostwaarts door ongerepte gebieden naar de kopermijnen van Rorøs. Ontdek de bergen van Jotunheimen en de hoogvlaktes van de Handangervidda en vandaar naar de schilderachtige kustplaatsjes zoals Stavanger of het merengebied van Telemark. Op weg naar het noorden ligt Bergen dat een ontspannen sfeer heeft maar ook een bruisend cultureel leven. Daarna op pad naar de reusachtige gletsjer Jostedalsbreen en Sognefjord wat het diepste fjord van Noorwegen is. Nog verder omhoog ligt Trondheim en daarna ligt de Poolcirkel in het verschiet met als noordelijkste bestemming: de Noordkaap.

Praktische informatie
Het laatste hoofdstuk behandelt praktische reisinformatie. Onderwerpen als vervoer, accommodatie, klimaat, eten, (buiten)activiteiten, uitgaan, kunst, winkelen, geld, festivals, sport, safari’s en talloze nuttige adressen. 18 kaarten en plattegronden en meer dan 500 kleurenfoto’s plus een uitgebreide index maken deze gids compleet.

21 Cover Noorwegen

Boekgegevens

Insight Guide Noorwegen, Uitgeverij Cambium, ISBN 978 90 665 5195 4 (€ 24,90)

Berichten gemaakt 5330

2 gedachten over “Noorwegen verschenen in reisgidsenserie Insight Guides

  1. Hallo Ana,

   Heb je aan een van onze wedstrijden meegedaan?

   Hartelijks,
   Anouk Abels – Webmaster Boekenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven