Nominaties voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs

In de categorie vertaalde boeken zijn genomineerd: ‘Tsjik’ van Wolfgang Herrndorf, vertaald door Pauline de Bok (Cossee), ‘Skippy tussen de sterren’ van Paul Murray, vertaald door Dirk-Jan Arensman (Signatuur) en ‘De ruwe weg’ van Willy Vlautin, vertaald door Rob van Erkelens (Nijgh & Van Ditmar).

Op donderdag 19 april worden de twee juryprijzen van elk €15.000 uitgereikt, samen met de publieksprijs, die ook €15.000 bedraagt. Nog tot en met 10 april kunnen jongeren tussen de 15 en 30 jaar via www.djp2012.com stemmen op hun favoriete boek van het afgelopen jaar en bepalen welk boek de publieksprijs wint.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs is dé Nederlands-Vlaamse literaire prijs voor het beste jongerenboek van 2011. Het bestaat uit drie prijzen in totaal: twee juryprijzen en de publieksprijs. Behalve via www.djp2012.com, kan er voor de publieksprijs ook gestemd worden via www.cjp.nl in Nederland en in Vlaanderen op www.cjp.be.

De jury van de DJP staat onder leiding van Ronald Giphart. Vorig jaar gingen de twee juryprijzen naar ‘De hemel van Heivisj’ van Benny Lindelauf en ‘Ik ben de sterkste’ van Christian Frascella, vertaald door Henrieke Herber. De publieksprijs werd gewonnen door ‘Mama Tandoori’ van Ernest van der Kwast.

De stemperiode van de publieksprijs ging op donderdag 8 maart van start. Die dag gingen in totaal honderd zwerfboeken uit de longlist ‘op reis’ door Nederland en Vlaanderen. De boeken zijn voorzien van een bericht over de DJP en een oproep om te stemmen. De ontvanger van het boek wordt gevraagd het boek te lezen en er vervolgens iets over te posten op de DJP Facebookpagina, www.facebook.com/jongerenliteratuur. Inmiddels zijn er heel wat berichten, foto’s, filmpjes en recensies verschenen.

De Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs wordt georganiseerd door Stichting CPNB en is een initiatief van Stichting Lezen Nederland, Stichting Lezen Vlaanderen, het Nederlands Letterenfonds, CJP Nederland, CJP Vlaanderen. De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie en stichting Dioraphte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven