Nieuwe titel: Wat is een kunstenaar?

Sarah Thornton volgde jarenlang 33 beroemde kunstenaars en was tijdens haar bezoeken aan hen als een vlieg op de muur.

Ze ontmoet de politiek geëngageerde Ai Weiwei voor en na zijn gevangenschap, en ze spreekt met Jeff Koons over zijn rijke klanten in Londen, Frankfurt en Abu Dhabi. De lezer maakt verder kennis met andere wereldberoemde kunstenaars, onder wie Damian Hirst, Marina Abramovic, Cindy Sherman en Lena Dunham. Waarom maken zij kunst en wat betekenen hun kunstwerken? In Wat is een kunstenaar? stelt Thornton de vraag of een kunstenaar bij uitstek een ondernemer is of het kunstenaarschap juist een roeping is. Is het een filosofische bezigheid of is het puur vermaak? Thornton is de perfecte gids, die de wereld van de moderne kunst voor iedereen toegankelijk maakt. Na het lezen van Wat is een kunstenaar? wordt de kunst waar je eerst je schouders voor ophaalde opeens bijzonder interessant en vermakelijk.

9789029091046-600-0

Boekgegevens

Sarah Thornton, Wat is een kunstenaar? 33 artists in 3 acts, vertaling: David Orthel en Ans van der Graaff, Uitgeverij Meulenhoff, ISBN 978 90 290 9104 6 (€ 24,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven