Nieuwe titel: Sleutelaar worden

‘Sleutelaar worden’ is een verzameling van korte prozateksten waarin Hans Sleutelaar een reeks schrijvers en kunstenaars portretteert waarmee hij in de loop der jaren samenwerkte of in aanraking kwam, zoals Johnny van Doorn, Armando, Jan Schoonhoven, C.B. Vaandrager, Jan Cremer, Bob den Uyl, C. Buddingh’, Hans Verhagen, e.a.

Naast deze teksten van Sleutelaar bevat het boek gastbijdragen van auteurs over Sleutelaar: Sanneke van Hassel en Bertram Mourits, plus wijlen Wim Brands, Johnny van Doorn en Martin Bril. Het boek bevat verder uniek fotomateriaal van Sleutelaar en de overige geportretteerden door de jaren heen.

Hans Sleutelaar zoekt in zijn teksten in ‘Sleutelaar worden’ steeds naar de essentie van de schrijvers en kunstenaars die hij portretteert. Ook zijn er stukken opgenomen over de vernieuwende Haagse Post-journalistiek van begin jaren zestig, en een reeks van zes korte overdenkingen over de nauwe relatie tussen kunst en realiteit (‘Hoe hoger de graad van realiteit, hoe meer het kunstwerk tegenwoordig is. De kunst verheft de realiteit door die te verhevigen.’) Hij schrijft hierbij volgens de principes die hij als redacteur, dichter en journalist altijd heeft aangehangen: bondig, in heldere taal, wars van kouwe drukte en met een grote waarheidsliefde. In de loop van het boek – met de chronologie van Sleutelaars eigen bijdragen, het beeldmateriaal hierbij, en de gastbijdragen – is sprake van ‘Sleutelaar worden’, wat leidt tot de 80-jarige Hans Sleutelaar anno 2016, die recentelijk is teruggekeerd naar zijn Rotterdamse geboortegrond.

9789491835025-178-0

Boekgegevens

Hans Sleutelaar, Sleutelaar worden, Uitgeverij Studio Kers, 160 pagina’s, ISBN 978 94 918 3502 5 (€16,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven