Nieuwe titel: Rembrandt en Lucia

Het nieuwe prentenboek van Mylo Freeman biedt een kijkje in het kleurrijke Amsterdam van Rembrandt.  

PROMOTIE – Mylo Freeman schreef Rembrandt en Lucia naar aanleiding van een onderzoek van Mark Ponte, een historicus die veel onderzoek doet naar de Afro-Amsterdamse gemeenschap in de 17e eeuw. Dit prentenboek is mede tot stand gekomen in samenwerking met Museum Rembrandthuis. Mylo Freeman heeft inmiddels zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vult ze een hoognodige niche: prentenboeken met meer diversiteit!  

Het boek gaat over Lucia, die in de tijd van Rembrandt in Amsterdam woont, vlak bij de drukke haven. Haar vader is zeeman. Hij is vaak lang van huis, op weg naar verre streken. Hij komt dan altijd terug met de mooiste verhalen. Maar hoe mooi die verhalen ook zijn, Lucia heeft toch het liefst haar vader zelf bij zich. Als hij weer bijna op reis gaat, bedenkt ze een plan. Waarom vraagt ze de beroemde schilder Rembrandt niet om een schilderij van haar vader te maken? Dan heeft ze hem altijd bij zich, hoe ver weg hij ook is. 

Dit prachtige prentenboek is voor mensen in alle soorten en maten, van alle kleuren en leeftijden - net als het werk van Rembrandt zelf! 

Mylo Freeman, Rembrandt en Lucia,  Illustraties: Mylo Freeman, Uitgeverij Rubinstein, 32 pagina's (€16,99)
Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven