Nieuwe titel: Jezelf vinden, gewicht verliezen!

Mariecke is een jonge enthousiaste vrouw, woonachtig in Zandvoort. Ze heeft een bewogen jeugd achter de rug waarin ze veel heeft meegemaakt. Met dit boek wil ze laten zien dat het mogelijk is om van je (eet)verslavingen af te komen.

Mariecke: ‘In dit boek beschrijf ik mijn reis van gepeste, ietwat vollere puber, die niet geleerd heeft dat ze er mag zijn. Ik heb een negatief zelfbeeld gehad. Mede hierdoor heb ik een ongezonde relatie met eten ontwikkeld. Food… my friend 🙂 Het oordeelt niet over me. Dus het dempen van emoties, maar ook de positieve ervaringen werden met voeding opgevuld. Überhaupt voor mezelf zorgen is iets wat ik moeilijk vond. Uiteindelijk ben ik uitgegroeid tot een morbide obese jonge vrouw. Mijn emotie-eten heeft zich ontwikkeld tot een binge eating disorder (eetstoornis). Ik was continu bezig om andere mensen te pleasen en te helpen, bang dat ik iets te horen zou krijgen wat mijn negatieve zelfbeeld zou bevestigen. Mijn ongezonde automatische piloot heb ik kunnen omdraaien. Nu ben ik de regisseur van mijn leven: In controle en in balans!’

Boekgegevens

MarieCke, Jezelf vinden, gewicht verliezen!, Uitgeverij Boekscout, 140 pagina’s, ISBN 978 94 022 3178 6 (€ 19,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven