Nieuwe titel: Ik weet waar je woont

Ik heb het gezien: hij stond in zijn uniform op de rand en gaf je een duw in je rug, zodat je op de betonvloer klapte. Nooit zal ik dat geluid vergeten, of de stilte erna. Die was ondraaglijk. En ik kon helemaal niets doen, al had ik het gewild – maar dat was niet zo. Want ik hield van je, en toch begreep ik hem.

Hoofdinspecteur Marian Dahle is aan het herintreden na verlof om bij te komen van een traumatisch voorval op werk. Wanneer Cato Isaksen haar de opdracht geeft een cold case te openen, ziet ze dat eigenlijk niet zitten. Maar ze neemt de zaak uiteindelijk toch aan, zonder hem te vertellen dat ze nog steeds veel drinkt en pijnstillers slikt.
Ze speurt naar nieuwe informatie over de verdwijning van de zes jaar oude Thona uit een volkstuin in Oslo, ruim vijftien jaar geleden. Dan wordt een jongeman uit diezelfde omgeving als vermist opgegeven. Marian begint te vermoeden dat de zaken iets met elkaar te maken hebben. Of maakt de drank haar paranoïde?

Boekgegevens

Unni Lindell, Ik weet waar je woont, vertaling: Eline Jongsma, Uitgeverij Q, 352 pagina’s (€ 19,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven