Nieuwe titel: Het Land van Oranje

Het boek Negeri van Oranje/Het Land van Oranje was zes jaar lang een bestseller in Indonesië en werd het afgelopen jaar verfilmd.

Vijf Indonesische studenten gaan studeren in Nederland. Studente Lintang vormt de spil van het verhaal. De vier mannelijke studenten zijn allen verliefd op haar. De vijf bezoeken colleges, nemen deel aan het Nederlandse studentenleven en bezoeken verschillende andere Europese steden. De studenten vragen zich af of ze straks weer terug moeten naar Indonesië. Waar kunnen ze geld verdienen? Naast de liefdes- en identiteitsproblemen kan er gelukkig ook gelachen worden.

De gedachte achter Het Land van Oranje is het maken van een bruikbare (en draagbare) handleiding voor Indonesische studenten die in Europa, in dit geval Nederland, gaan studeren. De vier auteurs willen bovendien ‘de jonge generatie Indonesiërs aanmoedigen om te durven dromen zo hoog mogelijk onderwijs te volgen, of dat in Europa of Amerika is.’

Boekgegevens

Wahyuningrat, Adept Widiarsa, Annisa Rijadi, Rizki Pandu Permana, Het Land van Oranje, Uitgeverij Conserve, ISBN 978 90 542 9429 0 (€ 24,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven