Nieuwe titel: Eenhoorns in het ziekenhuis

Wat gaat er om in het hoofd van een kind met kanker? In dit indrukwekkende en hoopvolle boek krijg je een realistisch kijkje in het leven van een kind met kanker. De ups als vriendschap en goede uitslagen, maar ook de downs als kaal worden en nadenken over de dood. Het prentenboek is voor kinderen vanaf 4 jaar, maar ook voor volwassenen met kanker en voor hun omgeving. Het boek is vanaf deze maand verkrijgbaar bij Kinderboekenuitgeverij De Vier Windstreken.

Ik hou van Lego! En van tekenen. Ik teken regenbogen en eenhoorns en piratenschepen. Die dingen zijn er allemaal niet in het ziekenhuis… Ik hou ook van spelletjes. Maar bijna alle spelletjes hier missen dobbelstenen, dus ik moet zelf de spelregels verzinnen.

Ava heeft kanker. En hoewel het leven heel anders is als je ziek bent, gebeuren er gelukkig ook nog gewone of zelfs hele leuke dingen in het ziekenhuis. Het fijnste is spelen met Noah. Het stomste is dat haar broer Jesse niet vaak op bezoek wil komen. Misschien komt hij voor haar verjaardag eindelijk weer eens langs?

Dit gevoelige, indringende verhaal met een mooi en hoopvol einde is geschreven door Mariangela Di Fiore, wier dochtertje op tweejarige leeftijd leukemie kreeg. Ze was destijds heel ziek, maar is gelukkig genezen verklaard. Illustrator Lisa Aisato voorzag dit verhaal van dromerig realistische platen, waarin ze weet te vangen hoe het voor een kind is om ernstig ziek te zijn en te leven in een ziekenhuis.

Uitgeverij De Vier Windstreken heeft aan ieder Ronald McDonald (vakantie)huis in Nederland een exemplaar van Eenhoorns in het ziekenhuis geschonken. De huizen zijn een initiatief van het Ronald McDonald Kinderfonds. In deze huizen kunnen gezinnen dag en nacht vlak bij het ziekenhuisbed van het zieke kind zijn.

Mariangela Di Fiore, Eenhoorns in het ziekenhuis. Een kijkje in de gedachtewereld van een kind met kanker, illustraties: Lisa Aisato, Uitgeverij De Vier Windstreken, 60 pagina’s (€ 16,99)

Benieuwd geworden? Bestel dit boek bij uw lokale Boekenkrant-boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven