Nieuwe titel: De familie Mann

De familie Mann is het prachtig vertelde, tragische verhaal van een gezin dat compleet wordt beheerst door de literaire roem van de vader, Thomas Mann.

Zijn vrouw Katia zorgt dat hij ongestoord kan werken en schermt hem af voor zijn kinderen. De aantrekkelijke zoon Klaus wil als schrijver zo beroemd zijn als zijn vader. Erika, de oudste dochter, bemint net zo hartstochtelijk als ze haat. De schuwe Golo zoekt zijn geluk ver van het gezin. Michael wil een groot musicus worden en vecht tegen jaloezie en overspannen verwachtingen.Vaders lieveling, Elisabeth, praat met dieren en wil de wereld redden. En allemaal roddelen ze over Monika. De broers en zussen experimenteren in de liefde en met drugs, verkwisten het geld van de ouders – en ontwikkelen zich tot serieuze tegenstanders van Hitler. Waarheen het lot hen ook leidt, de gezinsleden blijven elkaar trouw. En ze verraden elkaar.

Boekgegevens

Tilmann Lahme, De familie Mann. Geschiedenis van een gezin, Uitgeverij De Arbeiderspers, ISBN 978 90 295 0733 2 (€ 39,99)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven