Nieuwe titel: Cartooning Syria

In Cartooning Syria tonen 28 Syrische en een aantal bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars de complexe en mensonterende situatie in Syrië. Dat doen ze  op karikaturale, cynische, verontwaardigde en soms humoristische wijze.

Naast 112 cartoons van Syrische cartoonisten (een aantal nog woonachtig in Syrië) tref je in Cartooning Syria ook werk aan van Belgische cartoonisten Roel Daenen, GAL, Lectrr en Hossam Al Saaidi (woonachtig in Brussel), en van bekende Noorse en Nederlandse tekenaars.

Aanleiding voor verschijning is de tentoonstelling Getekend Syrië/Cartooning Syria, die van 21 april tot zondag 21 mei te zien zal zijn in Arti et Amicitiae in Amsterdam.

Cartooning Syria opent met een voorwoord van samensteller Ronald Bos, bevat een inleiding van Mwafaq Katt, bekroond cartoonist, animatiefilmer, voormalig docent graphic design in Syrië en mede-curator van de tentoonstelling, en artikelen van Theo de Feyer, Gert Jan Pos, Joost Pollman en Roel Daenen. Dit allemaal in het Engels, maar de beelden spreken in alle talen.

Boekgegevens

Ronald Bos (red.), Cartooning Syria, Uitgeverij Jurgen Maas, 178 pagina’s, ISBN 978 94 919 2136 0 (€ 16,95)

Over de rubriek ‘Nieuwe titel’
Iedere dag kiezen we een Nieuwe Titel van de dag uit. We plaatsen de omslag en een korte omschrijving van een recentelijk verschenen boek op boekenkrant.com. Zo kunnen onze lezers elke dag kennismaken met een nieuw boek!

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven