De nieuwe BKFilosofie verschijnt op 3 april

Na de succesvolle lancering van de BKFilosofie in 2017 verschijnt er op 3 april een nieuwe editie van deze special. Deze uitgave valt samen met de Maand van de Filosofie die traditiegetrouw in april wordt georganiseerd.

Deze editie sluit voor een groot deel aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: verbeelding aan de macht. We besteden aandacht aan het bijbehorende essay dat Femke Halsema schreef, waarin ze onderzoekt of verbeeldingsrijke vergezichten zich kunnen verzoenen met de politieke praxis. Daarnaast interviewen we Ger Groot over zijn boek De geest uit de fles, bespreken we met antropoloog en filosoof Femke Kaulingfreks het nieuwe politieke engagement van jongeren en laten we met De jonge denkers, filosofieleerlingen op de middelbare school.

De BKFilosofie is een speciale uitgave van de Boekenkrant die zich richt op boeken en auteurs die het thema ‘filosofie’ als onderwerp hebben. Doelstelling is om dit onderwerp bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. De inhoud bevat een mix van interviews, recensies, achtergrondverhalen, nieuws, evenementen en boekfragmenten. De redactionele formule zorgt ervoor dat laagdrempeligheid en verdieping beiden aan bod komen. De inhoud wordt verzorgd door een onafhankelijke redactie.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven