Nederlandse fantasyschrijver gaat internationaal

De Nederlandse schrijver Thomas Olde Heuvelt gaat na Hollands grondgebied ook internationaal de literaire wereld veroveren. Zijn fantasybook HEX verschijnt volgend jaar in acht landen.

Toen de fantasy-thriller HEX vorig jaar in Nederland verscheen, werd er op alle fora met veel lof over gesproken. Op Crimezone, een site die thrillers recenseert, kreeg het zelfs vijf sterren.

HEX gaat over Katharina van Wyler, oftewel de Wylerheks. Ze heeft een vloek over de omgeving uitgesproken waardoor de inwoners het dorpje niet meer kunnen verlaten. Het speciale HEX-team probeert de heks voor de buitenwereld geheim te houden en tegelijkertijd te voorkomen dat zij het te bont maakt.

Olde Heuvelt is een zeer gewaardeerd auteur in de fantasywereld. Hij won tot twee keer toe de Paul Harlandprijs, een belangrijke onderscheiding voor science fiction, horror en fantasy auteurs. Zowel in binnen- als buitenland werd hij genomineerd voor andere grote prijzen, zoals de Amerikaanse Hugo Awards.

Olde Heuvelt is nog lang niet waar hij zijn wil – hij is vastberaden internationaal een grote naam te worden. Het lijkt erop dat het wel gaat lukken. Het boek zal volgend jaar ook in de VS, Groot-Brittannië en zes andere landen verschijnen. Olde Heuvelt laat weten dat hij zijn geluk niet op kan en dat is niet zo gek: nooit eerder werd er zoveel interesse getoond in een Nederlands fantasyboek.

Bron: nl.thomasoldeheuvelt.com

Berichten gemaakt 5313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven