Muizen met een missie

Keizer Kattenklauw III staat op het punt het Muizeneiland de oorlog te verklaren. Daarom stuurt professor Volt Geronimo en zijn familie opnieuw op reis door de tijd. Dit keer gaan ze op zoek naar het geheim van de vrede. Ga jij mee op reis?

Geronimo Stilton woont in Rokford, de hoofdstad van Muizeneiland. Hij is uitgever van de meest gelezen krant van wakker muizeneiland: De Wakkere Muis. Ook heeft hij vele boeken geschreven, zoals de Reis door de tijd-serie. In deze boeken reis je met Geronimo Stilton en zijn familie naar het verleden. Je ontmoet interessante figuren uit de geschiedenis en leert van alles over het tijdperk waar de familie doorheen reist.

In dit zevende deel van Reis door de tijd moet Geronimo erachter komen hoe in het verleden de vrede werd bewaard. Daarvoor reist hij naar het oude Griekenland waar de filosoof Plato de muizen vertelt over het geheimzinnige Atlantis. Met een kaart en amulet die ze van Plato krijgen, vertrekt de familie Stilton naar dit mythische rijk. Daar komen ze achter het geheim van Atlantis. In Stonehenge zien onze vrienden hoe de geheimzinnige steencirkel van Stonehenge wordt gebouwd. Maar de missie brengt onze muizen dit keer niet alleen naar het verleden,…ook de toekomst wordt bezocht! Gaat het lukken om het geheim van de vrede te achterhalen?

3D-Brilletje
Reis door de tijd deel 7 is niet alleen een leesboek, want er valt ook van alles te zien en te doen. De vormgeving is vrolijk en kleurrijk met verschillende lettertypes, leuke kleine plaatjes en mooie grote afbeeldingen. In dit boek vind je ook een paar 3D-platen. Die kun je alleen goed bekijken met het 3D-brilletje dat ook in het boek zit.

Het verhaal is spannend en wordt afgewisseld met spelletjes, quizzen en informatieve weetjes. Daar steek je nog een heleboel van op. Tijdreizen met de familie Stilton maakt van de geschiedenis een echt avontuur!

reis door de tijs

Boekgegevens

Geronimo Stilton, Reis door de tijd deel 7, Uitgeverij De Wakkere muis, ISBN 978 90 859 2297 1 (€ 24,95)

Dit artikel verscheen eerder in BKJunior, editie juli 2015

Berichten gemaakt 5315

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven