Marjolijn Hof wint Woutertje Pieterse Prijs dankzij gevoel voor humor

De Woutertje Pieterse Prijs is gisteren uitgereikt aan Marjolijn Hof. Ze won deze onderscheiding met haar jeugdboek De regels van drie. Hof mag een oorkonde en een geldbedrag van 15.000 euro mee naar huis nemen.

Volgens de jury beschikt Hof over een ‘schitterend gevoel voor humor’ en een ‘geweldige timing.’ Ook is er lof voor de manier waarop ze veel ruimte overlaat aan de fantasie van de lezer. Daarnaast prijst de jury haar spel met de Nederlandse taal.

In De regels van drie  gaat Twan met zijn tweelingzus Linde, zijn moeder en oma naar IJsland om zijn grootvader, opi Kas, te bezoeken. Opi Kas kan niet meer goed voor zichzelf zorgen en moet mee terug naar Nederland. Maar daar heeft hij geen zin in. Hij heeft een ontsnappingsplan en vraagt of Twan hem wil helpen. Moet Twan zijn grootvader helpen of het geheime plan verraden?

Marjolijn Hof werkte tien jaar als bibliothecaresse, voordat ze in 1999 fulltime schrijfster werd. Met haar jeugdroman Een kleine kans behaalde ze zowel in binnen- en buitenland succes. In 2007 won ze met dit boek de Gouden Griffel, de Gouden Uil Jeugdliteratuur Prijs en de Prijs van de Jonge Lezer.

 

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven