Liliane Waanders nieuwe hoofdredacteur Boekenkrant

Literair journalist Liliane Waanders wordt per 1 januari 2024 de nieuwe hoofdredacteur van de Boekenkrant, zo maakt de uitgever van de krant, Roeland Dobbelaer, vandaag bekend.

Waanders heeft grote ervaring in het boekenvak. Liliane Waanders is journalist en programmamaker/moderator. Zij begon haar loopbaan in de openbare bibliotheek, waar ze als directeur o.a. diverse veranderingsprocessen begeleidde. In 2000 stapte ze definitief over naar de journalistiek.

In de meer dan veertig jaar dat ze actief is als journalist volgde ze de politiek, portretteerde ze bekende en minder bekende mensen, schreef ze over kunst en cultuur, had ze een radioprogramma en was ze meeschrijvend hoofdredacteur van een tijdschrift over afstand en adoptie.

Waanders interviewt al dertig jaar schrijvers op podia, schrijft/recenseert voor diverse papieren en online literaire tijdschriften, is betrokken bij biografieportaal.nl en hanta.nl, maakt literaire programma’s en bemoeit zich soms op verzoek met teksten in wording van anderen.

“Voor mij is lezen en zijn boeken vanzelfsprekendheden, maar ik realiseer me dat dat niet voor iedereen zo is. Er is meer nodig dan alleen de maandelijkse Boekenkrant om mensen wegwijs te maken in boekenland of lezers te laten zien dat er meer is dan alleen die boeken waar ze automatisch naar grijpen, maar ons team van enthousiaste medewerkers gaan wel een steentje bijdragen.”

Uitgever Roeland Dobbelaer over de komst van Waanders: “Liliane ken ik al een aantal jaren. Ze schrijft columns voor Bazarow.com en we maken samen Bazarow.LIVE, een maandelijks boekenprogramma in de bibliotheek aan het Neude in Utrecht. Ik ken weinig mensen met zo’n enorme kennis van boeken. Haar passie en gedrevenheid zijn onbetaalbaar. We kunnen ons geen betere hoofdredacteur van de Boekenkrant voorstellen.”

Waanders volgt all-round journalist Antal Giesbers op die de afgelopen maanden tijdelijk de hoofdredactie van de Boekenkrant op zich. Giesbers blijft als (hoofd)redacteur van diverse titels aan de uitgeverij verbonden

Per 1 oktober namen Virtumedia en Bazarow.com de Boekenkrant over van uitgeverij Uphill Battle. Sindsdien zijn er alweer drie nummers van de Boekenkrant verschenen.

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven