Letterenfonds steunt mogelijk toch misdaadauteurs

Het Letterenfonds is een fusie van het Fonds voor de Letteren en het Productie- en Vertalingenfonds. Sinds begin dit jaar staat directeur Henk Pröpper daar aan het roer. En in tegenstelling tot eerder beleid overweegt het Letterenfonds om ook misdaadauteurs financieel te ondersteunen in hun werk.
Het is niet duidelijk of dit besluit voortkomt uit het feit dat auteur Jac. Toes zich juridisch inspant voor deze zaak. In juli van dit jaar klaagde hij het Letterenfonds aan omdat hij geen beurs kreeg voor zijn schrijfwerk. Hij vond dat misdaadauteurs stelselmatig van subsidiëring worden buitengesloten. De rechter oordeelde toen dat het Letterenfonds in redelijkheid had gehandeld en wees Toes’ klacht af.
Na een recent gesprek met Willem Asman en Daniëlle Hermans, respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van het Genootschap van Nederlandstalige Misdaadauteurs (GNM), kwam Pröpper echter met de nieuwe koers. Het GNM is gevraagd om twee experts te zoeken die namens het Letterenfonds de inhoudelijke beoordelingen op zich kunnen nemen.
Intussen is de zaak van Jac. Toes aanhangig gemaakt bij de Europese Raad van State. Begin 2011 wordt een uitspraak verwacht.
Bron: Papieren Man en Spanningsblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven