Lagercrantz schrijft vervolg Millennium-reeks

Tien jaar na het overlijden van de Zweesde auteur Stieg Larsson, bekend van zijn Millennium-reeks, wordt David Lagercrantz aangewezen om een vervolg te schrijven op de succesvolle trilogie over journalist Mikael Blomkvist.

De in 2004 overleden auteur Stieg Larsson staat zeker in het lijstje van grootste Zweedse schrijvers van de afgelopen decennia. Zijn Millennium-trilogie werd wereldwijd een succes.

Afgelopen dinsdag, tien jaar na Larsson’s dood, is er een nieuwe schrijver aangewezen om een vervolg te schrijven. David Lagercrantz, auteur van onder meer Ik, Zlatan, de biografie van de wereldvoetballer Zlatan Ibrahimovic, is door uitgeverij Norstedts gekozen als waardig ‘opvolger’ van Larsson.

Larsson was al aan een vierde deel voor de serie bezig toen hij in 2004 op vijftigjarige leeftijd overleed aan een hartaanval. Dit manuscript wordt overigens niet gebruikt in Lagercrantz’s boek.

Moord en mysterie
De boeken van Larsson gaan over Mikael Blomkvist, journalist bij het onderzoeksblad Millennium. Samen met Lisbeth Salander, een hacker die flink met zichzelf in de knoop zit, lost hij in het eerste boek van de reeks (Mannen Die Vrouwen Haten) het mysterie rond een vermist tienermeisje op. Ook in deel twee en drie komen de twee hoofdpersonen in aanraking met criminaliteit.

Naar verwachting wordt deel 4 van de Millennium-reeks in augustus 2015 gepubliceerd. Het is dus nog wel even wachten voor de fans.

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven