Kristien Hemmerechts naar De Geus

De breuk is opmerkelijk, omdat Hemmerechts al twintig jaar samenwerkt met Emile Brugman. Deze werkte aanvankelijk bij De Arbeiderspers, waar Hemmerechts eind jaren tachtig een aantal boeken publiceerde, waaronder Brede heupen in 1989. Toen Brugman Atlas oprichtte, stapte Hemmerechts met hem over naar deze uitgeverij. Kerst en andere liefdesverhalen, Hemmerechts’ eerste titel bij Atlas, kwam in 1992 uit.
Kristien Hemmerechts geeft als reden voor haar plotselinge vertrek de gebrekkige redactionele begeleiding van Emile Brugman. ‘Hij is al die tijd mijn persoonlijke redacteur geweest. Het is erg moeilijk om én directeur van een uitgeverij te zijn, én een aantal auteurs persoonlijk te begeleiden. Ik heb veel feedback nodig, en voor de details kon Emile helaas zelden de tijd nemen.’
Bij Uitgeverij De Geus zal Hemmerechts, naar verwachting in februari 2010, haar eerste boek publiceren. ‘Het wordt een mengeling van persoonlijke berichten over de dood, met stukken over de dood zoals die zich in de samenleving voordoet, bijvoorbeeld de maatschappelijke discussies over euthanasie en abortus.’ Het boek krijgt de titel Wit van het blozen.
Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven