Kinderboeken op zwerftocht

Het is vandaag Kinderzwerfboekdag! De tweede editie van dit evenement trekt vandaag door Den Haag in een karavaan van opvallende witte tuk-tuks. Veel kinderen in Nederland hebben namelijk niet de beschikking over voldoende boeken. Daar wil stichting kinderzwerfboek verandering in brengen.

Meer dan 10% van de leerlingen verlaat de basisschool met een onoverbrugbare leesachterstand. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, zet zich in om hier verandering in te brengen. Het idee van zwerfboeken is simpel, ze dwalen namelijk letterlijk van kind naar kind. Ze zijn te herkennen aan de zwerfboeksticker op de kaft. Je kan ze dan ook overal tegenkomen: op school, in wachtkamers, of in één van de zwerfboekstations. Kinderen mogen de boeken gratis meenemen om te lezen. Als het boek uit is laten ze het weer achter of geven ze het door aan iemand anders.

Vandaag worden op Nationale Kinderzwerfboekendag duizenden zwerfboeken op een ludieke wijze verspreid. De zwerfboekbende zal een zwerfboek aanbieden aan ministers, staatssecretarissen en de burgemeester van Den Haag. Het doel is om het belang van lezen en kinderboeken te onderstrepen. De tour eindigt bij Stadsboederij Landzigt waar het 250ste kinderzwerfboekstation wordt geopend.
Zwerfboekbende
De organisatie ontvangt regelmatig boeken van uitgeverijen en bedrijven maar je kunt ook zelf de boekenkast induiken. Neus door je kinderboeken en kijk of er een aantal bij zitten die wel een zwerftochtje kunnen gebruiken. Zwerfstickers zijn aan te vragen via http://www.kinderzwerfboek.nl/

Bron & foto: kinderzwerfboek.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven