Kanshebbers Libris Literatuurprijs bekendgemaakt

Deze week werd de longlist van de Libris Literatuurprijs bekendgemaakt, met daarop een aantal grote namen. Het is wachten op 13 mei, wanneer de winnaar wordt gekozen.

Uit alle spraakmakende romans van het afgelopen jaar is een longlist geselecteerd van 18 titels die op een positieve manier zijn opgevallen en die wat hebben bijgedragen aan de Nederlandse literaire wereld. Op 3 maart aanstaande worden in de Nieuwe Kerk te Amsterdam de zes nominaties bekend gemaakt. Uit deze zes wordt op dinsdag 13 mei een uiteindelijke winnaar gekozen, die ervandoor gaat met een flink bedrag aan prijzengeld.

Tussen de 18 talenten die op de longlist staan, bevindt zich onder meer Jan van Aken, die in 2013 De afvallige uitbracht. Ook Tom Lanoye, Saskia de Coster, Stefan Hertmans, Natalie Koch, Marente de Moor, Margriet de Moor, Jannie Regnerus, Ineke Riem, Allard Schröder, Jeroen Theunissen, Vrouwkje Tuinman, Wytske Versteeg, Joost de Vries, Pieter Waterdrinker, Robbert Welagen, Miek Zwamborn en Ilja Leonard Pfeijffer veroverden een plekje op de lijst.

De jury staat dit jaar onder leiding van Paul Witteman, vooral bekend van de talkshow Paul & Witteman. De andere juryleden zijn eveneens bekend op het literaire vakgebied; zij zijn werkzaam als literatuurwetenschapper of -criticus.

Vorig jaar werd de Libris Literatuurprijs gewonnen door Tommy Wieringa met zijn boek Dit zijn de namen. De jury noemde dit boek toen ‘[een] donkere roman over migratie en godsdienst die tegelijk licht is’.

Bron: www.libris.nl /www.librisliteratuurprijs.nl /www.nrc.nl

Berichten gemaakt 5329

2 gedachten over “Kanshebbers Libris Literatuurprijs bekendgemaakt

    1. Dank Theo! We maken af en toe een foutje en het wordt gewaardeerd dat je ons daar even op wijst. Het is aangepast.

      Hartelijke groet,

      Anouk Abels – Webmaster Boekenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven