Identiteit, families en moederschap

Tegen de achtergrond van een ogenschijnlijk perfecte stad geeft Kleine brandjes overal een prachtig genuanceerd beeld hoe identiteit en families worden gevormd en hoe moederschap verder gaat dan bloedbanden.

PROMOTIE – ‘Iedereen in Shaker Heights had het er die zomer over: hoe Isabella, het jongste kind van de Richardsons, eindelijk was doorgedraaid en het huis had afgebrand.’

Zo begint Kleine brandjes overal van Celeste Ng, een New York Times- bestseller en uitgeroepen tot roman van het jaar door de lezers van boekencommunity Goodreads.

Ng heeft een geweldig oog voor details, voor de psyche, het gedrag en de onderlinge verhoudingen van haar personages. Ze houdt ons een spiegel voor en laat briljant zien wat onze zwakheden zijn en dat het leven niet controleerbaar is.

In Shaker Heights, een rustige, progressieve plaats in Cleveland, is alles minutieus gepland. Van de lay-out van de straten tot de kleur van de huizen en de succesvolle levens van de bewoners. Niemand belichaamt deze principes beter dan Elena Richardson. Totdat Mia Warren, kunstenaar en alleenstaande moeder, en haar puberdochter Pearl niet alleen een huis van de Richardsons huren, maar ook een belangrijk onderdeel van de familie worden.
Wanneer vrienden van de Richardsons in een lastige voogdijzaak belanden, komen Mia en Elena lijnrecht tegenover elkaar te staan. Elena vertrouwt Mia en haar motieven niet en is vastberaden om de geheimen uit Mia’s verleden op te rakelen. Maar haar obsessie komt haar duur te staan.

Nieuwsgierig? Lees hier alvast een fragment.

Boekgegevens

Celeste Ng, Kleine brandjes overal, vertaling: Saskia Peterzon-Kotte en Anna Livestro, Uitgeverij Signatuur, 342 pagina’s, 9789056726119 (€ 19,99)

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven