Huizinga-essays gratis via internet

De essays en studies zijn geselecteerd op basis van de diverse onderwerpen waar Huizinga zich mee bezig hield. Van de Middeleeuwen tot de Renaissance en van de moderne tot de algemene culturele geschiedenis.

Elk hoofdstuk begint met tekeningen en illustraties, waarvan sommige van Huizinga’s eigen hand. Deze nieuwe keuze uit Huizinga’s werk wordt in de inleiding toegelicht door Huizinga-biograaf Willem Otterspeer. Johan Huizinga werd in 1872 in Groningen geboren. Tot zijn bekendste werken behoren Herfsttij der Middeleeuwen (1919), Erasmus (1924) en Homo Ludens (1938).

De hand van Huizinga verschijnt als eerste publicatie in OAPEN, Open Access Publishing in European Networks (www.oapen.org). De hand van Huizinga zal volgend voorjaar ook in vertaling verschijnen bij Manchester University Press en Presses Universitaire de Lyon, beide partner in OAPEN.

OAPEN is een samenwerkingsverband van Europese academische uitgevers, om academische boeken in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen vrij toegankelijk te maken via internet en samen te brengen in een Europese Open Access bibliotheek. De ontwikkeling van het Open Access publicatiemodel en de online bibliotheek vindt plaats in een project, dat wordt uitgevoerd door een consortium van zes University Presses in zes Europese landen en twee universiteiten: de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Leiden. Het project, dat 30 maanden zal duren en in september 2008 van start ging, wordt geleid door Amsterdam University Press en ondersteund door de Europese Unie via het eContentplus-programma.De hand van Huizinga is vrij toegankelijk via de digitale repository van Amsterdam University Press (www.aup.nl/repository) en binnenkort ook via Google Book Search.
Bron:AUP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven