Gideon Samson verzorgt Annie M.G. Schmidtlezing 2014

De kinderboekenschrijver Gideon Samson organiseert dit jaar de vijftiende Annie M.G. Schmidtlezing in het Kinderboekenmuseum Den Haag.

De Annie M.G. Schmidtlezing is een jaarlijkse lezing die wordt verzorgd door een succesvolle kinderboekenschrijver. Vorig jaar werd geroepen dat het de laatste editie zou zijn, omdat de Annie M.G. Schmidtleerstoel voor jeugdliteratuur was opgeheven. Gideon Samson gaat toch aan de slag om een literaire avond neer te zetten. Gelukkig maar, want de lezingen zijn een begrip in de kinder- en jeugdliteratuur.

Annie M.G. Schmidt was dat zelf ook. Hoewel ze in 1995 overleed, kennen alle kinderen en volwassenen lichtrebelse gedichten als Dikkertje Dap en De Spin Sebastiaan. Schmidt schreef ook de boeken over Jip en Janneke, die zelfs internationaal een toonbeeld van de Nederlandse jeugdliteratuur zijn geworden.

Ted van Lieshout was verantwoordelijk voor de Annie M.G. Schmidtlezing in 2013. Ook andere grote namen zoals Joke van Leeuwen en Paul Biegel gingen Samson voor. Dit jaar wordt de de lezing in samenwerking met stichting IBBY-Nederland georganiseerd. De Nederlandse Taalunie en het Nederlanse Letterenfonds zijn financiële sponsors.

Gideon Samson debuteerde in 2007 met het kinderboek Niks Zeggen!, maar hij is nog het meest bekend van de roman Ziek, waarmee hij als jongste winnaar ooit een Zilveren Griffel in de wacht sleepte. Dit is het vijftiende jaar dat de Annie M.G. Schmidtlezing wordt georganiseerd.

De lezing zal plaatsvinden op woensdag 21 mei om 20.00 uur in het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Bron: kinderboekenmuseum.nl / nu.nl

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven