Filmrechten Wanneer de mieren schreeuwen nu al verkocht

November dit jaar verscheen een nieuwe roman van de Zeeuwse schrijver Alex Boogers. Wanneer de mieren schreeuwen werd in eerste instantie minimaal ingekocht door boekhandels. Boogers liet het er niet bij zitten en zette zijn verhaal online. Nu zijn zelfs de filmrechten al verkocht.

In februari 2003 werd de 13-jarige Sedar neergeschoten in Rotterdam-Zuid toen hij met vrienden in de sneeuw aan het spelen was. Wanneer de mieren schreeuwen is een aangrijpende roman die de zinloosheid van deze gebeurtenis aan wil stippen. De ik-persoon is onderweg naar een lezing en hoort in de taxi het verhaal van de chauffeur. Zijn neefje Socrates werd vermoord toen hij op een parkeerdek sneeuwballen aan het gooien was. Boogers wilde op deze manier mensen de ogen openen voor het zinloze geweld dat nog steeds in ons land plaatsvindt.

Geen succes?
Toen Wanneer de mieren schreeuwen net verscheen, hadden de boekhandels er weinig interesse in. Boogers was hier verontwaardigd over; hij vond dat er geen aandacht meer was voor ‘echte’ literatuur, maar dat boekhandels alleen maar romans inkochten bestemd voor het grote publiek. Boogers plaatste zijn boek online en in korte tijd werd het meer dan 30.000 keer gedownload; uiteindelijk werd het toch nog een groot succes. Wanneer de mieren schreeuwen is nog steeds op het internet te vinden.

Filmrechten
Nu zijn ook de filmrechten van het boek over Sedar Soares verkocht. Dat maakte uitgeverij Podium gisteren bekend. Regisseur Jeroen Leinders maakte eerder films waarin wordt stilgestaan bij actuele politieke vraagstukken. Zijn bekendste film tot nu toe is Tula: The Revolt, over slavernij in de Nederlandse kolonie Curaçao.

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven