Fiet wil rennen is het Prentenboek van het Jaar

[quote]Fiet houdt van rennen.
Het liefst rent hij de hele dag.
Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
Zelfs als het regent rent Fiet.
De regen klettert dan zo lekker tegen zijn kop.
Vooral als hij hard gaat.
Maar vandaag gaat Fiet niet hard.
Hij staat zelfs bijna stil.
Het waait.
Het waait verschrikkelijk.
Maar Fiet moet en zal rennen![/quote]

Een jury, bestaande uit Nederlandse jeugdbibliothecarissen, verkoos Fiet wil rennen uit het aanbod prentenboeken dat in 2009 verscheen. Het belangrijkste aspect aan een prentenboek is voor de jury, naast een goed verhaal met aansprekende illustraties, dat het winnende prentenboek een goede basis vormt voor spel en interactie met peuters.

Schrijfster Bibi Dumon Tak debuteerde in 2001 met Het koeienboek en won sindsdien drie keer de Zilveren Griffel voor drie van haar kinderboeken. Illustratrice Noëlle Smit werkte aan talloze prentenboeken mee, die in totaal in tien landen verschenen.

Daarnaast zijn de tien kinderboeken bekendgemaakt die centraal staan tijdens de Nationale Voorleesdagen in januari 2011:  Balotje en het tasje van oma van Yvonne Jagtenberg, Boe! roept Klein Konijn van Jonathan Allen, Bout en Moertje van Nicole de Cock, De coole cowboy van Wouter Tulp en Tjibbe Veldkamp, Ik moet zó nodig! van Noëlle Smit en Fiona Rempt, Naar het strand van Thomas Docherty, O, o Octopus van Mies van Hout, Elle van Lieshout en Erik van Os, Waar is mijn sok? van Marijke ten Cate en Wie? van Guido van Genechten. Bron: CPNB.

Boekgegevens

Noëlle Smit en Bibi Dumon Tak, Fiet wil rennen, Querido Kind, ISBN 978 90 451 0758 5  (€ 12,95)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven