Feestelijk lezen

Het magische wereldfeestenboek sluit perfect aan op het feestthema van de Kinderboekenweek van 2014. In dit spannende verhaal ontdekken Zeger en Olivier namelijk op een wel heel bijzondere manier dat lezen echt een feest kan zijn.

Olivier is dol op lezen, terwijl Zeger alleen maar van stripboeken houdt. Maar als Zeger tijdens een middagje in de bibliotheek stiekem een gouden boek uit een bijzondere expositie meeneemt, heeft Olivier helemaal geen zin om mee te lezen. Als het tweetal dit Wereldfeestenboek toch openslaat, gebeurt er iets bijzonders: de jongens komen terecht bij een spookachtig huis in Amerika. Het is slechts het begin van een reis langs de meest bijzondere feesten van de wereld. Sinterklaas, Kerstmis en Pasen kennen we allemaal, maar wat voor soort feesten vieren ze aan de andere kant van de wereld? Het magische wereldfeestenboek biedt je talloze antwoorden op die vraag. We zien hoe ze kerst vieren in Engeland en hoe Amerikaanse kinderen zich vermaken met Halloween. Het wordt pas echt spannend wanneer onze helden terechtkomen op feesten die Nederlandse kinderen echt niet zo goed kennen, zoals Keti Koti in Suriname, het Zweedse Midzomernachtfeest, het Suikerfeest in Turkije, het Chinese Drakenbotenfestival en het sprookjesachtige Divali in India.

[quote]Sinterklaas, Kerstmis en Pasen kennen we allemaal, maar wat voor soort feesten vieren ze aan de andere kant van de wereld?[/quote]

We beleven de avonturen in Het magische wereldfeestenboek via de ogen van Olivier. In het begin is hij vooral nerveus en een beetje bang voor alles wat hij op de wereldfeesten tegenkomt, maar al gauw geniet hij met volle teugen van het lekkere eten, de leuke cadeautjes en de aardige mensen die hij overal tegenkomt. Langzaam ontdekt hij dat je soms je zorgen even opzij moet zetten om heerlijk te kunnen genieten. Met het originele einde van hun verhaal tonen auteurs Li Lefébure en Esther Walraven aan dat je eigenlijk helemaal geen magisch boek nodig hebt om de wereld over te reizen. Sterker nog: je hoeft er zelfs geen vliegtuig voor in te stappen. Er zijn namelijk genoeg ‘gewone’ boeken waar je compleet in kunt verdwijnen en waarmee je de hele wereld kunt ontdekken. En dat maakt het feest van het lezen toch wel echt de moeite waard.

CV_9789044822465.indd

Boekgegevens

Li Lefébure en Esther  Walraven, Het magische wereldfeestenboek, Uitgeverij Clavis, ISBN 978 90 448 2246 5 (€ 14,95)

Dit artikel verscheen eerder in de Boekenkrant, editie oktober 2014.

Berichten gemaakt 5324

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven