Eerste overzichtstentoonstelling over motion comics

Motion Comics – The Beginnings tijdens Stripdagen Haarlem 2016 is een bijzondere primeur: het is de eerste tentoonstelling in Nederland gewijd aan motion comics.

Steeds meer mensen lezen strips op het beeldscherm van hun smartphone of tablet. De tijd is dan ook rijp voor motion comics: digitale stripverhalen die verrijkt zijn met animatie, muziek en interactiviteit.

Strips en nieuwe media
De meest bijzondere motion comics worden geproduceerd door onafhankelijke makers. Alleen of in een klein team werken ze aan projecten, waarin hun liefde voor strips gecombineerd wordt met kennis van nieuwe media. Deze tentoonstelling legt daarom de nadruk op vernieuwende indie-producties van nieuwsgierige digitale designers die de artistieke grenzen opzoeken. De Australische striptekenaar en interactieve designer Sutu past precies in dit plaatje. Zijn Alternate Reality comic is een stripboek over een paranoïde tijdreiziger genaamd Modern Polaxis, die geheime boodschappen verstopt in zijn dagboek. Met behulp van de speciale Alternate Reality-app zie je en hoor je hoe Modern Polaxis de wereld ervaart.

Programma
Naast een vijftiental motion comics, die te bekijken zijn op iPads en computers, zijn er ook veel originele werken te bewonderen. Zo is er de manshoge tekening van Jason Shiga. Deze tekening vormde de basis van zijn interactieve comic Meanwhile. Verder zijn er posters die laten zien hoe motion comics tot stand komen en er zijn making of-video’s die een kijkje achter de schermen bieden. De tentoonstelling Motion Comics – The Beginnings was eerder te zien op het Fumetto Comics Festival in Lucerne. De Nederlandse editie is samengesteld door Submarine Channel – een Nederlands medialab voor digital storytelling.

Workshop en presentaties
Sutu komt speciaal over uit Australië om een workshop motion comics te verzorgen tijdens Haarlem Stripdagen 2016. Daarnaast zijn er een aantal presentaties door makers van motion comics. Klik hier voor meer informatie over de workshops en presentaties.

De Stripdagen Haarlem zijn van 3 tot 12 juni. Klik hier voor meer informatie.

Berichten gemaakt 5328

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven