Een superspannende nieuwe Geronimo Stilton!

Een duistere mist omhult Muizeneiland en in de verte klinken … heksenviolen! Help! Heksen? Op Muizeneiland? Hoe komen die daar? Die wonen toch in Fantasia?

PROMOTIE – De Magische Sluier tussen de werkelijke wereld en Fantasia blijkt gescheurd te zijn en nu kunnen de heksen zomaar vanuit hun rijk naar Muizeneiland reizen! Daar moet rattenrap een stokje voor gestoken worden en wel door de knager die al deze ellende heeft veroorzaakt … Geronimo Stilton (die trouwens in heel Fantasia door iedereen nu Knager Niemand wordt genoemd vanwege deze flater …)! Angstig, maar vol goede moed gaat hij op pad, allereerst naar het rijk Lumineus.

Ik liet het Kristalkasteel, het kasteel van Florina, achter me en liep een pad op, richting het oosten.  Het was een drukte van jewelste op het pad! Iedereen had het over het nieuws.
‘Tja, over een maand weten we of Florina onze koningin blijft … of dat er een nieuwe koning of koningin gekozen gaat worden!’
‘Jammer, ik vond Florina fantasiastisch!’
‘Ja, en zo mooi! En gul! En vriendelijk!’
‘Het is allemaal de schuld van Knager Niemand!’
‘Die mafmuis heeft echt een megaflater begaan!’
Ze hadden gelijk: het was allemaal mijn schuld! Ik kon wel huilen van schaamte!
Mijn reis duurde lang. ’s Nachts had ik de verschrikkelijkste nachtmerries over heksen en hoorde ik hun melancholieke vioolmuziek. Brr!
Al snel raakte mijn eten op en werd ik steeds hongeriger en ongeduldiger: waar lag Lumineus toch?
Terwijl ik daarover liep te piekeren, keek ik op en zag ik een bekende vliegen. Het was …
Ko Kraai!
Hij herkende me en kraste: ‘Kras! Kras! Kras! Kijk eens wie we daar hebben! Je heet geen Ridder zonder Vrees of Blaam meer, hè? Ik hoor dat je nu Knager Kluns heet? Of was het Knager Klungel? O nee, ik weet het alweer … Knager Niemand! Kras! Kras! Kras! Nog erger!’
De kraai probeerde met me te spotten, zoals altijd, maar omdat ik iets te eten van hem wilde kopen, begroette ik hem vriendelijk: ‘Hallo, Ko. Ik wil graag iets van je kopen. Wat ik nodig heb is …’
‘Ho, stop!’ onderbrak hij me. ‘Kras, ik weet wat je nodig hebt: andere kleding! Zelfs een kraai die net uit het ei brak zou je herkennen in dat reizigerstenue! Om in Lumineus te komen, moet je door het Groene Hart, en daar heb je een tweedeklauws appelboomkostuum voor nodig! Compleet met mos, wormen, slakken, mieren en een vogelnest! Dat alles voor maar vijf feeërieke munten! Koopje, graag of niet!’
‘Eh, ik heb vooral iets te eten nodig. En ik heb maar zeven munten. En …’
‘Dat treft!’ onderbrak hij me. ‘Ik heb een koopje voor je: de kleding voor vijf munten, mijn voedselvoorraad voor twee! En dan krijg je er van mij gratis een kookboek bij met Ko Kraais beroemdste recepten … graag of niet, kras!’
Ik gaf Ko de zeven feeërieke munten die Florina me had gegeven. Daarna hielp hij me om mijn appelboomkostuum aan te trekken. ‘Pas wel op, je kunt niet vooroverbuigen, dan vallen de eieren uit het nest!’
Hij gaf me ook zijn tas met eten. ‘Als ik jou was zou ik goed op de tas letten. In het Groene Hart zijn heel wat Graaigrage Grapjassen!’
‘Sorry … wie?’ vroeg ik bezorgd.
Ko begon hard te lachen. ‘Wel alle wriemelwormen, weet je niet wie dat zijn? Het zijn vermomde aardmannetjes, helemaal in groene blaadjes gehuld. Moeilijk te herkennen, dus. Als ze een sufmuis zoals jij zien langskomen, graaien ze je tas … foetsie … weg!’
Ko vloog weg. ‘Kras! Het is altijd een plezier je op te licht… eh, ik bedoel zaken met je te doen, Knager Niemand!’
Zodra hij weg was, opende ik de tas en … van schrik vielen bijna de appels uit mijn boom!

Boekgegevens

Geronimo Stilton, Fantasia XIV. Terug in de Tijd, Uitgeverij De Wakkere Muis (€ 36,50)

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven