Een kaart voor het beste boek van elke Amerikaanse staat

Twee weken geleden creëerden de mensen achter Brooklyn Magazine een kaart waarop de beste boeken voor elk gedeelte in Brooklyn te zien waren. Nu hebben ze ook een kaart gemaakt waarop de belangrijkste boeken voor alle staten van Amerika te zien zijn.

Er zijn al eerder kaarten gemaakt waar boeken gekoppeld worden aan de staten waarin ze zijn geschreven, maar het viel de mensen achter Brooklyn Magazine op dat sommige staten rijker zijn aan literatuur dan andere staten en dat veel van deze al bestaande kaarten gedomineerd worden door blanke mannen. Om dit probleem op te lossen besloten zij zelf een kaart te creëren waarbij ze zorgvuldig hebben gekeken naar de boeken en hoe deze de staten representeren.

De mensen van Brooklyn Magazine waren zich ervan bewust dat het moeilijk is een boek te vinden dat alles in een gehele staat kan samenvatten. Toch zijn er volgens de redactie verhalen die gevoelens van een tijd en plaats kunnen oproepen die onmogelijk los te zien zijn van een staat. Bijna alle boeken op de kaart zijn fictie, sommige zijn kinderboeken, maar er is geprobeerd zoveel mogelijk genres te laten zien. Alle boeken zijn op een bepaalde manier literair.

Een voorbeeld van een boek-en-staat-paar is dat van het bekende To Kill A Mockingbird van Harper Lee met de staat Alabama. Een ander opvallend paar wordt met de staat Nebraska; deze is gepaard met het Young-Adultboek Eleanor & Park van Rainbow Rowell. De variatie in de kaart wordt nog duidelijker met voorbeelden zoals de koppeling van Maine met Carrie van Stephen King en In Cold Blood van Truman Capote met Kansas. Zie hier voor de complete lijst van de paren met een citaat uit het gekozen boek.

Bronnen: bkmag.com, 
Foto: bkmag.com, illustratie van Sarah Lutkenhaus

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven