Dit moet je weten

Jamal is een man van middelbare leeftijd, alhoewel hij moeite heeft dat toe te geven. Hij heeft een succesvolle carrière als psychotherapeut. Dagelijks luistert hij naar de geheimen van anderen, maar hij heeft zelf ook een verborgen verleden. Hij wordt achtervolgd door Ajita, zijn eerste echte liefde, en door een uiterst gewelddadige gebeurtenis die hem nooit heeft losgelaten.
Hanif Kureishi beschrijft in Dit moet je weten de opwinding rond de seksuele vrijheid en de drugscultuur van de jaren zeventig. De revolutie van toen vormt de levendige achtergrond voor het drama dat zich voltrekt. Het is een komische, wijze en bruisende kijk op de verhouding tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen.
Kureishi schrijft naast romans en verhalen ook scenario’s en toneelstukken. In 1980 won hij de Thames Television Playwright Award voor zijn eerste toneelstuk, The mother country. Ook zijn debuutroman The Buddha of Suburbia viel in de prijzen. Met dit boek won hij de Whitbread Prize For Best First Novel in 1990.

Hanif Kureishi, Dit moet je weten, De Bezige Bij, ISBN 978 90 234 2697 4 (€ 19,90)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven