De top 10 boeken challenge

De afgelopen maanden gingen er allemaal lijstjes rond op Facebook, waarbij mensen tien boeken noemden die hen altijd waren bijgebleven. Toen meer dan honderddertigduizend Facebook-gebruikers hadden meegedaan, vonden de medewerkers van Facebook het tijd voor een top 100.

De desbetreffende lijstjes-actie heeft wel iets weg van de Ice bucket challenge: je wordt door een vriend of vriendin uitgenodigd om mee te doen. Vervolgens maak je binnen een paar minuten een lijstje van tien boeken die je altijd zijn bijgebleven. Het idee is wel dat je als Facebook-gebruiker niet langer dan een paar minuten met het lijstje bezig bent. Ten slotte nomineer je drie andere vrienden om ook zo’n lijstje te maken.

In de top 100 die Facebook nu heeft opgesteld staat de Harry Potter-serie van J.K. Rowling met een grote voorsprong op de eerste plaats. Op de tweede plek staat Spaar de spotvogel (To kill a mockingbird) van Harper Lee. De derde plek is ingenomen door In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien. De laatste auteur bezit ook de vierde plek met het boek De hobbit.

In de lijst met vooral Engelse en Amerikaanse boeken staat op nummer 36 een boek dat oorspronkelijk Nederlands is: Het dagboek van Anne Frank. De volledige lijst kun je hier vinden.

Bron: mustreads.nl / metro.nl

Afbeelding: Flickr/JoseSa

Berichten gemaakt 5329

Eén gedachte over “De top 10 boeken challenge

  1. To kill a mockingbird staat ook in mijn lijstje, Grappig. Dat boek is in Nederland helemaal niet zo bekend, maar in Amerika des te meer. Ik kan het overigens iedereen aanraden. Het is een prachtig boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven