De papieren man stopt ermee

Vijf jaar geleden nam literair journalist Dirk Leyman het initiatief voor de literaire nieuwssite. Samen met Hans Cottyn, die zich al snel bij hem aansloot, voerde hij de redactie en bediende hij een groeiend aantal bezoekers met vrijwel dagelijks literair nieuws, faits divers, necrologieën, een agenda en webfeeds.

‘Een blog als ‘De papieren man’ is als een hongerige baby die je elke dag moet voeren, voortdurend om aandacht schreeuwend’, aldus Leyman en Cottyn op hun website over hun besluit om te stoppen. ‘Nu lijkt de tijd rijp voor andere projecten.’

Een ‘berenklus’, noemen de kernredactieleden het beheren en updaten van de website, die ze deden naast andere veeleisende werkzaamheden. Zo werkt Leyman als literatuurmedewerker voor de Vlaamse krant ‘De Morgen’ en is Cottyn actief als (literair) journalist en redacteur voor verschillende uitgeverijen.

In Nederland werkte ‘De papieren man’ samen met ‘NRC Boeken’. De website ontving subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren en won in 2009 de Dutch Bloggie voor beste literaire site.

Bron: Boekblad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven