De nieuwe Boekenkrant verschijnt op 1 april

April is de Maand van de Filosofie. Daarom verschijnt er deze maand als bijlage van de Boekenkrant onze halfjaarlijkse special: de BKFilosofie.

Voor de Boekenkrant interviewen we Graeme Simsion over zijn langverwachte nieuwe boek Het Rosie resultaat, vertellen kinderboekenambassadeurs Hans en Monique Hagen ons meer over hun missie om kinderen enthousiast te maken voor poëzie en praat oud-correspondent Peter Brusse ons aan de hand van zijn boek Ach, Engeland bij over de Brexit. Op de spanningspagina’s bespreken we De plaag, een thriller waarin overlevenden van een infectie in Zuid-Amerika ineens een stap verder blijken te zijn in de menselijke evolutie.

Verder komen we op de literatuurpagina’s door het lezen van Te koop: babyschoentjes, nooit gedragen te weten wat de favoriete korte verhalen zijn van Nederlandstalige auteurs, en sleept de verteller van De Poolse bokser ons mee in een zoektocht naar zijn roots. De worsteling met afkomst en familie speelt ook in Een plek voor ons een rol, waarin we kennismaken met een moslimfamilie die de verbinding met elkaar dreigt te verliezen. Tot slot reizen we met Arnout Hauben met zijn gelijknamige boek en tv-serie Rond de Noordzee en strijken we met Kopenhagen Food neer in de Deense hoofdstad.

Als bijlage deze maand:
De BKFilosofie sluit aan bij het thema van de Maand van de Filosofie: ‘Ik stuntel, dus ik ben’. We spreken met cabaretier en filosoof Tim Fransen, die het essay schreef, vragen drie bekende filosofen naar hun stuntelmoment en interviewen Abdelkader Benali over zijn filosofische kinderboek Mijn broer en ik. Daarnaast presenteren we u in een uitgebreid interview met trots de nieuwe Denker des Vaderlands.

Voor meer informatie, adverteren, abonnementen of structurele samenwerking kunt u contact opnemen met verkoop@boekenkrant.com of bellen met +31302231718.

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven