De kracht van het kinderbrein

Sabine Wassenberg laat in haar boek Kinderlogica. Filosoferen op een multiculturele school zien dat de denkbeelden van kinderen verrassend verhelderend zijn en dat we in deze multiculturele samenleving veel van elkaar kunnen leren.

PROMOTIE – Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen. En ze wordt ook nog eens stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden.

Kinderlogica is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd in de toekomst van onze multiculturele maatschappij – en wie is dat niet?

‘Eigenlijk kunnen we niets weten. We dénken het allemaal!’

– Manal, 12 jaar

‘De IS zijn geen moslims. Doden is haram.’

– Abdelrachman, 11 jaar

Boekgegevens

Sabine Wassenberg, Kinderlogica. Filosoferen op een multiculturele school, Uitgeverij Lemniscaat, ISBN 978 90 477 0945 9 (€ 16,95)

Berichten gemaakt 867

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven