De complete weduwnaar op televisie

Producent NL Film heeft de tv-rechten gekocht van De complete weduwnaar van Klaas ten Holt. In dit autobiografische boek beschrijft Ten Holt zijn leven na het overlijden van zijn vrouw Bibian.

NL Film is van plan het boek te bewerken tot een driedelige televisieserie, waarvoor Liesbeth Strik en Nicole van Kilsdonk het scenario zullen schrijven. Van Kilsdonk zal daarnaast ook de regie van het verhaal op zich nemen. Eerder verfilmde zij al Zadelpijn van Liza van Sambeek en Hoe overleef ik mezelf?, naar de populaire boekenreeks van Francine Oomen.

Het verhaal van de televisieserie zal mede gebaseerd zijn op Paniekspinnen, het boek dat Ten Holts vrouw Bibian Harmsen schreef over haar ziekte. Als Harmsen in november 2011 te horen krijgt dat ze alvleesklierkanker heeft, besluit ze een weblog bij te houden, waarop zij verslag doet van haar bezoeken aan de oncoloog, het kiezen van een grafkist en haar gezinsleven, dat ondanks alles gewoon doorgaat. Na haar overlijden in de zomer van 2012 neemt Ten Holt het bloggen over. De complete weduwnaar is een bundeling van zijn blogs, waarin hij hij het eerste jaar na het overlijden van Bibian beschrijft.

Bron: uitgeverijpodium.nl

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven