De beste boekhandel ter wereld in San Fransisco

Dat stelt de Lonely Planet, die onlangs een top-tien van beste boekhandels ter wereld bekendmaakte, met ‘City Lights Bookstore’ in San Fransisco dus bovenaan. De boekhandel opende zestig jaar geleden haar deuren, en trok veel bohemiens aan. Vanaf het begin is de boekhandel een ontmoetingsplek voor literaire iconen als Jack Kerouac en Allen Ginsberg, organiseert de winkel tal van lezingen en evenementen en heeft het met drie verdiepingen vol boeken een immense collectie.
Zeven van de tien beste boekhandels bevinden zich in Europa, met vermeldingen voor boekhandels uit Porto (plaats 3), Parijs (plaats 4), Londen (plaats 5), Berlijn (plaats 6), Rome (plaats 9), Santorini (plaats 10) – en Maastricht. De boekhandel ‘Selexyz Dominicanen’ staat op plaats 8. Lonely Planet looft de manier waarop de boekwinkel omgaat met het cultureel erfgoed (de Dominicaner kerk uit de dertiende eeuw) waarin het is gevestigd. De winkel is een architectonische triomf en een rustige plek die zich bij uitstek voor boeken leent.
De top tien wordt voltooid door een boekhandel in Buenos Aires, Argentinië (plaats 2) en een in Peking, China (plaats 7).
Bron: Lonely Planet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven