Dan Brown voor jongeren

Blockbusters is een nieuwe boekenserie van kunstkenner Manon Berns, die het beste beschreven kan worden als ‘Dan Brown voor jongeren’. In elk boek staat een beroemd kunstwerk of schilder centraal in een heel spannend verhaal. Het eerste deel, Het Picasso Mysterie, verschijnt in mei en is tijdelijk verkrijgbaar voor slechts € 7,50.

PROMOTIE – Storm en zijn beste vriend Jimi vormen samen de Blockbusters: een geheim genootschap dat altijd op ontdekking is. Storms moeder is restaurateur van schilderijen. In ‘de bunker’, haar atelier aan huis, onderzoekt zij regelmatig wereldberoemde meesterwerken.

Storm vangt een heel verdacht gesprek op van een telefonerende man in hun tuin. Het gaat over iets wat Storms moeder beslist niet mag weten. Het laatste wat Storm opvangt, is: ‘Ik weet dat het tegen de regels is. Daar betaal ik je dan ook goed voor. Tot donderdag.’ Wat is de man van plan? En wat gaat er donderdag gebeuren? Het lijkt erop dat er een wereldberoemd schilderij van Picasso uit het atelier van Storms moeder gestolen gaat worden. Maar Storm mag er met niemand over praten dat dat schilderij überhaupt bij hen thuis is! De Blockbusters zullen dus zelf op onderzoek uit moeten. Hun speurtocht naar de dader leidt hen via Afrikaanse maskers en de geheimzinnige Orde van Martinisten helemaal tot in Parijs.

Of Manon Berns nu voor een museum, haar eigen galerie, kunstverzamelaar of krant werkt, in haar banen draait het om kunst. Hoe kunnen kinderen kunst nou saai vinden, vraagt ze zich af. Kunst is soms grappig, raar, spannend, anders of niet te begrijpen, maar saai? Om dat te laten zien besloot ze de Blockbusters-serie te schrijven met telkens een ander kunstwerk in de hoofdrol. Het Picasso Mysterie is haar debuut.

Blockbusters Het Picasso Mysterie is tijdelijk verkrijgbaar voor € 7,50. Deze actieprijs geldt van 20 mei tot en met 20 augustus 2015.

Block

Boekgegevens

Manon Berns, Het Picasso Mysterie, Uitgeverij Kluitman, ISBN 978 90 206 7493 4, (€ 12,99)

Berichten gemaakt 5330

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven