Boekfragment: Gebroken geheugen

In deze spannende futuristische thriller wordt Tim Hall wakker in een onwerkelijke wereld, gevangen in een ander lichaam en met gaten in zijn geheugen. En hij is niet alleen…

De duisternis, zwaar en verstikkend, loste op. Slierten blauwzwarte nevel trokken voor zijn ogen weg, als rijen soldaten die de aftocht bliezen. Het was alsof hun dreunende voetstappen binnen zijn hersenpan resoneerden. Hij had het gevoel dat zijn kop uit elkaar zou knallen, wat zijn misselijkheid deed toenemen.
Tim leunde met zijn handen zwaar op de twee koffers, waardoor de Volkswagen van zijn ouwe heer naar beneden veerde. De zon brandde op zijn rug en het zweet brak hem spontaan uit. Hij haalde diep adem in een poging te voorkomen dat hij niet door een of andere duizeling bevangen werd. Hij wilde niet laten merken hoezeer zijn vader hem pijn kon doen.
Hij concentreerde zich op de geluiden om hem heen, zijn ogen gesloten. De nog draaiende Volkswagenmotor werd overstemd door de geluiden van de tientallen enthousiaste reizigers die hem omringden. Opgewonden kinderstemmen en dichtslaande portieren vormden een holiday concerto, met als climax een bulderend geluid dat de grond liet trillen. Een schaduw viel over hem heen. Tim keek op en zag meters boven hem een vliegtuig dat de landing had ingezet, een zwarte vlek met een goudgele corona, afgezet tegen het azuren luchtruim. Het toestel gleed over hem heen, waarna de zon gelijk recht in zijn gezicht scheen. Snel keek hij opzij, knipperend om de zwarte vlekken in zijn blikveld weg te werken. De hoofdpijn nam toe. Hij proefde braaksel in zijn keel en zweetdruppels prikten in zijn ogen.
Op dat moment voelde hij hoe de oude man zich naar hem toe boog.
Het laatste restje zelfbeheersing en goede voornemens verbrijzelde. Het was niet eens spontaan. Het was de culminatie van een weekend vol stille maar ook onverbloemde verwijten.
Tim draaide zich om, balde zijn vuist en gaf zijn vader een stomp vol op zijn smoel.

21 BF 0,25 Zilverspoor Gebroken geheugen afb

Boekgegevens

J. Sharpe en Jos Weijmer, Gebroken geheugen, Uitgeverij Zilverspoor, ISBN 978 94 630 8011 8 (€ 18,95)

Dit boekfragment verscheen eerder in de Boekenkrant, editie maart 2016

Berichten gemaakt 5329

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven